Geslaagd familieconcert Arioso 31-10-2015

Afgelopen Zaterdag 31 oktober 2015 werd door gemengd koor Arioso in een goed gevulde Ontmoetingskerk wederom een familieconcert ten uitvoer gebracht. Iedereen, van jong tot oud, kon ook dit keer weer genieten van een prachtig concert, dat onder leiding van dirigente Jenny van Ark werd aangeboden. Medewerking werd verleend door pianist Wilco Veldkamp, contrabassist Jan Teule en de djembé-groep Diop Percu uit Senegal.     Voordat het publiek kon gaan genieten moest er nog tijdens de generale nog even de "puntjes op de i" worden gezet.

       

Het concert werd door onze voorzitter Jannette geopend met een hartelijk welkom voor alle gasten.     Met de hier getoonde foto's krijgt u een impressie van dit concert, klik op één der foto's en blader voor- of achteruit.   Het koor bracht een gevarieerd programma dat zeer geslaagd was. Naast songs zoals "Holy is the Lord" en het bekende "Come walk with me" kwamen liederen als "Imagine" van John Lennon en het "Anthem" uit de musical Chess aan bod. Zingen in een andere taal is het koor inmiddels niet meer vreemd. Ditmaal werd zelfs in het Swahili, Zoeloe en Congolees gezongen, zoals het Swahiliaanse "Amani Utupe" waarin de vraag om vrede en voorspoed wordt vertolkt. De begeleiding werd zoals gewoonlijk verzorgd op piano door Wilco Veldkamp en op contrabas door "onze" vaste bassiste Jan Teule.
Tijdens een kort intermezzo werden de toehoorders muzikaal onthaald met het prachtig klinkend pianospel door pianist Wilco Veldkamp hetgeen door iedereen bijzonder gewaardeerd werd.    De djembé-spelers van Diop Percu kregen ook de volle aandacht. Dit optreden kon ook aan niemand ontgaan, want met hun enthousiasme wisten ze jong en oud mee te nemen naar Afrikaanse sferen. Ritmische trommelmuziek en dans is hen op het lijf geschreven.      Aan de reacties te merken heeft iedereen deze middag genoten van dit gratis aangeboden familieconcert. Heeft u dit concert gemist, dan moet u zeker een volgende keer eens naar Arioso komen luisteren.   Het eerstvolgende optreden van gemengd koor Arioso is gepland tijdens het winteravondconcert dat op 28 november 2015 door het Koninklijk Fanfarekorps Wilhelmina in het Johanneskerk te Heerde wordt georganiseerd, aanvang 19:30 uur. Zie voor nadere bijzonderheden ook www.ariosoheerde.nl                      

Tags: