Jubileumconcert 2014 van K naar Q

Arioso jubileum 2014 in Johanneskerk - Heerde

De Johanneskerk te Heerde was zaterdagavond 15 november 2015 het decor van een groots opgezet concert dat door Arioso werd georganiseerd.
" src="/sites/all/modules/contrib/wysiwyg/plugins/break/images/spacer.gif" title="<--break-->">

De Johanneskerk te Heerde was zaterdagavond 15 november 2015 het decor van een groots opgezet concert dat door ons werd georganiseerd. Direct na openstelling van de kerkdeuren dromde het publiek naar binnen en konden zo'n 600 bezoekers worden verwelkomd. Dit concert werd gegeven ter ere van het 20-jarig jubileum van Arioso. Er werd die avond flink uitgepakt in een kleurrijk verlichte zaal.

van K naar Q
Het thema van deze avond was: "van K naar Q" ( van klassiek naar Queen).
De avond werd geopend met het klassieke en alom bekende lied "It's a grand night for singing". Na dit lied werd door ladyspeaker Mirjam Bouwman een openingswoord gehouden, waarbij zij kort terugblikte naar de oprichting in 1994. Daarna droeg zij als het ware het stokje over aan de maestro van dit koor, dirigent Jenny van Ark. Het publiek kon vervolgens luisteren naar een aaneengesloten programma met zeer wisselende muziekstijlen.

Allereerst werd een zogenaamde "arioso" gezongen met de titel "Holy is the Lord". Daarna nam het strijkorkest "the Queen of Sheba" voor haar rekening. Het aanwezige publiek werd vervolgens door het koor verrast met bekende liederen zoals het bekende "Anyway",  "the Lindentree" van Tom Parker, "Suzanne", "Fix you" en "Come walk with me".  De zangkwaliteiten van dit koor kwamen zeker naar voren tijdens een lied uit de musical "les Misérables". Gedeelten van dit lied werden solo gezongen door de 12 jarige Milou Popping uit Heerde en Martin Brand uit Zwolle, die speciaal voor dit concert waren uitgenodigd.

Het programma voldeed volledig aan het thema "van K naar Q". Daarmee doelde het koor op een alfabetische volgorde van uiteenlopende muziekkeuzes, achtereenvolgens Klassiek, Licht klassiek, Musical, Nederlands, Ode to the Lord, Populair en songs van Queen.

Het koor werd deze avond begeleid door pianist Wilco Veldkamp en kreeg naast een strijkorkest ook medewerking van de musici Henk en Peter Doest, Jan Teule en Harmen Jan Teule. Martin Brand zong enkele liederen solo, zoals "Anyway" en "Duizend vragen". De aanwezigen werden nog even meegenomen in een door hem gezongen lied "Lente me" van Toon Hermans. Het bijna 2 uur durende concert werd afgesloten met enkele liederen van Queen. Zo klonk "Is this the world we created" door de kerkruimte, een lied waarbij de vraag wordt gesteld wat God van deze wereld vindt als hij ziet wat wij er van gemaakt hebben.

De gehele avond luisterde het publiek bijna ademloos naar dit geweldige concertoptreden, dat door Arioso werd afgesloten met het gospellied "Oh happy day". De aanwezigen kregen nog even de mogelijkheid om mee te zingen en maakten daar dan ook gretig gebruik van. Aan het einde van de avond kon het koor op een bijzonder geslaagde concertavond terugkijken, dat door de aanwezigen met een daverend applaus werd bevestigd.

Tags: