Onze dirigent

Foto van Jenny van Ark - Wapenveld
   Over ons   I   Bestuur   I   Gegevens   I   Dirigent   
 
Jenny van Ark-de Leeuw is sinds de oprichting dirigent van Arioso.

Geboren op 15 mei 1952 en opgegroeid in Kampen. De eerste stappen op het muzikale pad zette zij bij de bekende organist en dirigent Willem Hendrik Zwart. Ze begon haar loopbaan als kleuterlerares. Later veranderde ze van koers en volgde alsnog op het Zwols Conservatorium de opleiding schoolmuziek.

Ze schoolde zich als koordirigent bij de Kurt Thomas Zomer Cursussen in den Haag, die ze een aantal jaren achtereen bezocht. Bij de Stichting Nederlandse Koormuziek behaalde ze het diploma koorleider. Ze had les van dirigenten als Jan Eelkema en Joop Schets, zangles bij Klazien van de Vinne en slagwerkles bij Ben Gerritsen.

  Naast Arioso dirigeert Jenny van Ark The Second Voices en het musicalconcertkoor, beide koren te Zwolle. Ook het projectkoor van Zingen onder de Peperbus staat onder haar leiding. Jarenlang was ze dirigent van het Zwols muziektheater, waarmee elk jaar een nieuwe operette/ musical werd uitgevoerd. Ze maakte met dit koor concerttournees, samen met een Hongaars orkest. Verder is zij als docent muziek verbonden aan het Nuborghcollege te Elburg en als docent drama aan het Carolus Clusius College te Zwolle.   Jenny van Ark wil met Arioso werken aan voortdurende kwaliteitsverbetering, maar het mag en moet ook altijd een gezellig koor blijven. "Zingen is leuk, en dat moeten we zo houden", aldus de dirigente, die het aan enthousiasme niet ontbreekt.

Tags: